Prirodni Sapuni od Kozjeg Mleka
 
 
 
Saznaj više
 

Pivski kvasacPivski kvasac je gljivica Saccharomyces cerevisiae koja se koristi u proizvodnji piva. Predstavlja pravu riznicu hranljivih sastojaka: belančevina, aminokiselina, ugljenih hidrata, minerala, oligoelemenata i vitamina. Pivski kvasac je izuzetno koristan za lepu i blistavu kožu, zahvaljujući visokom sadržaju oligoelemenata i minerala: kalijuma, magnezijuma, , kalcijuma, gvožđa, selena i hroma, vitamina, naročito velike količine vitamina B kompleksa: B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (pantotenska kiselina), B6 (piridoksin), biotin (vitamin H), B12. U pivskom kvascu ima i vitamina E i provitamina D. Pošto je i prirodni antibiotik, pivski kvasac pomaže da akne brzo nestanu, a efikasan je i u lečenju bakterijskih i gljivičnih infekcija kože. Stari narodi, znali su da je pivski kvasac koristan i da čuva zdravlje, a u srednjem veku su ga smatrali „Božanskim lekom“.

 

MedMed se odavnina koristi kao lek, a i naučno je dokazano njegovo blagotvorno dejstvo. Med ima antibakterijsko, antiseptičko dejstvo. Sadrži ugljene hidrate, malu količinu vitamina B, minerala, aminokiselina i antioksidanasa. U zavisnosti od vrste meda od vitamina su zastupljeni: riboflavin, nijacin, vitamini B grupe, a od minerala: bakar, gvožđe, kalcijum, magnezijum, cink i kalijum. Med je značajan kod skoro svih kožnih oštećenja i oboljenja. Med hrani kožu, sprečava proces starenja, održava vlažnost i elastičnost kože, štiti je od nepovoljnih spoljnih uticaja, dajući koži blistav izgled i glatkoću. Takođe, med sprečava stvaranje pega i prosirenih pora i pomaže kod otklanjanja ožiljaka.

 

Zelena Glina

Zelena Glina
sadrži mnoge mineralne soli i oligoelemente koji povoljno utiču na problematičnu kožu. Izuzetno je bogata: kalcijumom, kalijumom, natrijumom, magnezijumom, gvožđem, silicijumom, aluminijumom, bakrom. Zahvaljujući svom sastavu zelena glina pomaže u zarašćivanju rana i brzom regenerisanju kože. Takođe, omogućava uspešno otklanjanje bubuljica, akni, krasta, opekotina, čireva itd. Glina je odličan atntirid (sredstvo protiv bora), pospešuje elastičnost i osvežava kožu.SurutkaSurutka - Zahvaljujući svom sastavu surutka je prirodni konzervans, koji čuva prirodni i kiseli omotač kože. Osvežava i hrani kožu i kosu, skuplja pore. Sadrži mnoštvo belančevina, minerala: natrijum, kalijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, cink, bakar, kobalt, mangan, zatim vitamine, aminokiseline, proteine, enzime i mnoge druge materije koje su izuzetno značajne.

 

 

q10Q10: Koenzim Q10 čini prirodni sastav kože. Zbog svojih osobina naziva se još i „koenzim mladosti“. On je moćan antioksidans, jer uništava slobodne radikale i usporava proces starenja. Koenzim Q10 stimuliše stvaranje kolagena, hidrira kožu, dajući joj elastičnost i zategnutost. Sadrži vitamine E i A, ubrzava proces regeneracije. Poslednjih godina, koenzim Q10 značajan je sastojak mnogobrojnih kozmetičkih preparata za podmlađivanje kože.

 

 

nevenNeven: Neven se od davnina koristi u narodnoj medicini za lečenje mnogobrojnih bolesti. Neven sadrži eterično ulje, tanine, šećere, likopen, kalendulin, minerale (kalijum, sumpor idr), gorke supstance i dr. Neven deluje antiseptično i antibakterijski pa je vrlo efikasan protiv različitih zapaljenja. Koristan je za uklanjanje kožnih oboljenja i regeneraciju kože. Preporučuje se za suvu, osetljivu kožu, sklonu perutanju i crvenilu. Koristi se za negu osetljive kože.

 

PANTENOL: Pantenol je vitamin iz B grupe, koji je normalan sastojak kose i kože. On je neophodan za pravilno funkcionisanje epitelnog tkiva, a njegov nedostatak dovodi do deskvamacije i depigmentacije kože. Pantenol hrani kožu, dajuci joj vlažnost i elastičnost. Pantenol regeneriše oštećenu kožu, omogućava zarastanje rana, stimuliše epitelizaciju kod opekotina, ujeda od insekata, kod blagih ekcema i dermatoze. Zbog svojih osobina pantenol se upotrebljava u mnogim proizvodima kozmetičke industrije za negu kože i kose.

 

LAVANDA: Lekovita svojstva lavande poznate su od davnina. Cvetovi lavande korišteni su u različite medicinske svrhe. Eterično ulje lavande ima snažno antiseptičko dejstvo, uništava gljivice, deluje protivupalno i umirujuće. Jedno je od retkih ulja koje se direktno može nanositi na kožu. Koristi se kod rana, opekotina, uboda insekata, upala i alergija, gljivičnih oboljenja kože. Kupka sa eteričnim uljem lavande opusta grčeve, smiruje napetost, ublažava reumatske bolove. Zbog svog jedinstvenog i dugotrajnog mirisa lavanda je jedna od najviše upotrebljavanih aromatičnih biljaka.

 

BILJNI UGALJ: Biljni ugalj dezinfikuje kožu i uklanja neprijatne mirise sa kože. Dubinski čisti kožu, čisti pore, sprečava nastanak akni i infekcija. Ima antibakterijska svojstva. Biljni ugalj apsorbuje neorganske materije iz kože pri čemu je potpuno bezopasan i neoštećuje kožu.

 

 

ZEOLIT: Zeolit vlaži kožu, ublažava iritacije, otklanja crvenilo, podmlađuje i odstranjuje bore. Zeolit pruža antioksidacionu zaštitu, stimuliše proces regeneracije, odnosno olakšava proces obnove i čišćenja dubokih slojeva kože.

 

 
Preporučite nas prijateljima ili nas ubacite u Vaš Bookmark
COPYRIGHT© 2011-2016 WWW.SAPUNIECOPRODUCT.COM